Posted on 10.12.2012

Mat & prat

Mat & prat

Mat og matlaging er et godt utgangspunkt for å oppnå kontakt med minoritetsspråklige voksne. Gjennom matlaging kommer samtalen i gang og dermed læring i praktisk norsk.

Boka er lagt opp med oppskrifter og enkle dialoger rundt oppskriftene. Dermed kan man lære å snakke om hva man gjør, hvor man finner ting og hvordan man lager maten. Boken har en oversikt over mineraler og vitaminer. Den inneholder sunne og enkle oppskrifter fra flere land, samt Norge. Slik sett kan den brukes på kjøkken både i barnehage og på skole, i matgrupper og storhusholdning. Den kan også leses på norskkurs og kombineres med praktisk norsk. Boka inneholder beskrivelser av måltider i norske familier og i forskjellige innvandrerfamilier. den har beskrivende illustrasjoner av Berit Akse som passer for samtaler og begrepstrening.

Forfatter: Gunnhild Aakervik.

Pris kr. 198,-

Bestill boken her.