Posted on 18.08.2014

kurmandji_del1

 

Kurmandji 1 lesebok og oppgavebok

Bøkene KURDÎ, ZIMANÊ ME YE 1 lesebok og oppgavebok er de første bøkene i en nivåbasert bokserie på 6 bøker for elever med kurdisk bakgrunn i norske skoler. Målgruppen for bok 1 er hovedsakelig elever i klassetrinn 1 og 2 som har nordkurdisk eller kurdisk kurmandji som hoved dialekt. Bokserien kan like gjerne brukes av eldre elever og voksne personer.

KURDÎ, ZIMANÊ ME YE 1 som betyr ”kurdisk er vårt språk 1” skal være lett å forstå, enkel å bruke og morsom å lese. Formålet er å motivere elever til å like språket og lære å bruke kurdisk både muntlig og skriftlig. Boka har hovedfokus på elevenes lytteevne og lære-muligheter gjennom repetisjon og gjentakelse. Boka tar også hensyn til barnas kulturelle bakgrunn, og bruker substantiver og temaer som passer inn i den kurdiske kulturkonteksten.

Gjennom denne bokserien skal eleven få mer interesse og kjennskap til, samt forståelse for sin identitet som tospråklig elev i Norge.

Styrking av elevens interesse for egen identitet, selvtillit og stolthet vil på sin side styrke elevens interkulturelle forståelse og tilhørighet.

Forfatter: Abdollah Hejab

Lesebok kr 228,- pr. bok
Oppgavebok kr 148,- pr. bok

Bestill boken her.